Stigende smittespredning rammer det amerikanske marked hårdt

Smittespredning i en række store stater udløste i går den værste dag på det amerikanske aktiemarked i små 3 måneder. Markedets redning kan blive, at flere investorer stadig afventer en chance for at hoppe ind i igen.

Tegn på accelererende smittespredning i en række amerikanske stater ramte torsdag den 11. juni det amerikanske S&P indeks til at dykke. For mens det samlede smittetryk i USA er faldet pga. markant bedring i fx New York og New Jersey, så har særligt flere sydlige og vestlige stater set stigende smitte – heriblandt store stater som Californien, Texas og Florida. Informationerne udløste det fjerde største fald under coronakrisen.

En del af stigningen i smittetallet skyldes øget test, men det kan langt fra forklare det hele, lyder det fra Nykredits chefstrateg Frederik Engholm, der tilføjer, at de nævnte stater trods stigende smitte har valgt at genåbne økonomien.

”Vi har over de seneste uger udtrykt bekymring for markedets manglende fokus på genåbning midt i en stigende smittekurve - og dermed risikoen forbundet med en accelerering i smitten. Den udvikling kan hvert fald midlertidigt udfordre historien om hurtig økonomisk bedring,” lyder det fra Frederik Engholm.

Faldet kan lokke investorer til

USA finansminister, Mnuchin, sagde i går, at ny nedlukning ikke kommer på tale, men den beslutning vil de enkelte stater også selv være inde over. Med stigende antal indlæggelser kan man ende i en situation, hvor det bliver nødvendigt for at skærme hospitalsvæsenet.

”Gårdsdagens store fald har nok trukket nogle af dem, der har misset opturen i aktier til fadet igen, mens andre reagerer på usikkerheden. Generelt har mange institutionelle investorer ikke købt ind i markedet endnu og ligger undervægtet aktier. Det mindsker risikoen for et enormt dyk, men det skåner os ikke, hvis nyheder er slemme nok,” siger Frederik Engholm.

Nykredit udsendte tirsdag en opdateret sektorstrategi, hvor anbefalingen er at vægte op i defensive sektorer som fx Stabilt Forbrug og Sundhed - bl.a. med tanke på risikoen i USA. Læs sektorstrategien her


Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

 

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Derfor skal du skele mere til finansaktier

Nykredit har ændret i sine sektoranbefalinger, og skruer lidt op for de hårdt ramte finansaktier og ned for energiaktier, der er reboundet en del efter olienedturen.
Aktier | 4 min

Det har kunnet betale sig at holde fast i sin investeringsstrategi

Langt størstedelen af Nykredits kunder har valgt at holde fast i deres investeringsstrategi gennem corona-uroen, og den tilgang har vist sig at være rigtig fornuftig.
Aktier | 2 min

Giver flugten til tech-aktier risiko for bobler?

Sjældent har aktiemarkedet været så polariseret som nu. Mens energi- og finansaktier er faldet mod bunden, er health care og særligt tech-aktierne buldret frem. Men er udviklingen holdbar, eller er der en IT-boble på vej?